Nationale Shire Show

Toeschouwers krijgen tijdens deze show, die tegelijkertijd keuring en wedstrijd is, meer Shires te zien dan alleen indrukwekkende hengsten en de veulens van enkele maanden oud, die nog bij de merrie lopen. De paarden worden door de eigenaren prachtig versierd met gekleurde vlechten en vlaggetjes in de manen en de staart, terwijl de sokken spierwit worden gewassen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Zo worden de Shires aan de hand voorgebracht aan een deskundige Engelse jury, die beoordeelt in hoeverre de paarden voldoen aan de rasstandaard en de klassering bepaalt. De beloning bestaat uit bekers en rozetten.

Omdat de Shire in toenemende mate wordt gebruikt als rijpaard, zijn er ook zadelrubrieken: dressuur, en originaliteit. In deze laatste rubriek kan men zijn of haar creativiteit uitleven zowel qua uiterlijk als qua rijvaardigheid.

Voor de echte liefhebbers is deze show een uitgelezen kans om een heleboel prachtige Shires op één dag te zien. Kijk op deze website bij de Agenda om te zien wanneer en waar het plaats vindt. De toegang is gratis.