Activiteiten NSHS

Jaarlijks organiseert de vereniging een aantal activiteiten voor de leden. De belangrijkste daarvan is wel de Nationale Shire Show in september. Enkele tientallen Shires, die op traditioneel Engelse wijze zijn versierd, worden door hun eigenaren gepresenteerd aan een jury. Ook onder het zadel kunnen de leden hun Shires showen. In de verschillende rubrieken zit weliswaar een wedstrijdelement, maar de pure plezier en de positieve ervaring voor deelnemer en paard is vaak een reden om mee te doen.

Bij het Shire weekend staan de gezelligheid en de onderlinge contacten voorop. Vanuit een aangename locatie waar we met de paarden logeren, worden er buitenritten gemaakt in een prachtige omgeving. Met workshops of clinics wordt het programma gecompleteerd.

Ter voorbereiding op de presentatie van de paarden tijdens de Show wordt er een Plaitcursus gegeven. Gebaseerd op de Engelse traditie leer je hoe je de manen van je paard met wol kunt invlechten en hoe je de Flights moet plaatsen. Ook kun je kennis maken met de verschillende manieren om de staart in te vlechten en te versieren met bijvoorbeeld een Tailring.

Thema dagen met onderwerpen op het gebied van gezondheid en verzorging van de Shire worden regelmatig georganiseerd.

De vereniging is met een promotiestand aanwezig op diverse evenementen in het land , waar paarden een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld de Farm en Country Fair in Aalten, Zomerfair Den Alerdinck in Laag Zuthem, Paard en Erfgoed in Boschoord. Leden geven daar allerlei demonstraties met hun Shire. Onder het zadel, aangespannen, of aan de hand laten zij het publiek zien hoe veelzijdig de Shire kan zijn.
In de stand worden ook allerlei promotieartikelen verkocht, zoals T-shirts, polo’s en zadeldekjes met het Shire logo, sleutelhangers, kalenders, horse brasses, Shire-knuffels, maar ook halsters in Shire-maat.