Welkom De Shire N.S.H.S. Activiteiten Links

Chippen


In oktober 2004 hebben we een overeenkomst gesloten over de registraties van de chipgegevens. Zoals u in de GGN heeft kunnen lezen is het chippen sinds 18-09-04 verplicht in Nederland.


Hoe werkt het allemaal precies:


* Controleer of u een geüpdatet paspoort heeft. Dit kunt u zien door naar de laatste pagina te kijken, hier moet "passport" op staan met daaronder 9 punten van de inhoud. Heeft u uw paspoort nog niet geüpdatet, dan het paspoort eerst naar de Engelse Shire Horse Society sturen (zie adres onderaan).


* Laat uw paard chippen. Dit kan door een dierenarts of een chipconsulent. Chipconsulenten kunt u vinden door contact op te nemen met een Erkend Stamboek. De dierenarts of chipconsulent moet een Registratie & Identificatieformulier (I&R) invullen.Tarieven door de N.S.H.S. gehanteerd/aangeboden:Aanvraag Shire Horse Society-paspoort via de N.S.H.S. € 65,-

(Engels S.H.S. Stamboek)Chippen + I&R- en PVE registratie i.c.m. S.H.S.-paspoort (reeds in bezit),excl. Kilometervergoeding*

€ 18,-


Chippen + I&R- en PVE registratie i.c.m. het maken van een neutraal paspoort,excl. kilometervergoeding*

€ 35,-


I&R- en PVE registratie i.c.m. het maken van een neutraal paspoort, inclusief retour zenden van paspoort per post:  € 25,- Het paard is b.v. al door een vee-arts gechiptI&R- en PVE registratie i.c.m. S.H.S.-paspoort (reeds in bezit), inclusief retour zenden van paspoort per post. € 12,50


Extra kosten indien aangetekend retour van paspoort € 7,- (optioneel)


* km-vergoeding i.o.v. met Els van der Woerd, chipconsulente.Nadat het geld van uw rekening is afgeschreven, moet u het paspoort, het I&R formulier en de barcodestickers op sturen naar Els van der Woerd. Indien u het paspoort niet aangetekend wilt laten verzenden is het slim om een kopie van de eerste vier pagina's van het paspoort te maken + kopie I&R formulier en barcodes en deze kopieën zelf te houden. Als uw huidige adres anders is dan in het paspoort vermeld staat, stuur dan ook even een papiertje mee met uw juiste adres.


De chipgegevens worden geregistreerd in een databank, de barcodestickers in het paspoort geplakt en afgestempeld. U ontvangt het paspoort zo spoedig mogelijk retour.


Voor de mensen die een Shire(achtige) of ander paard zonder paspoort bezitten, wordt een neutraal paspoort aangemaakt.


Deze tarieven gelden alleen voor leden van de N.S.H.S. Bent u geen lid, maar wilt u toch graag via de N.S.H.S. de chip laten registreren of een paspoort voor uw Shire(achtige) laten aanmaken, dan komt er € 2,50 bij. Neemt u in dit geval eerst even contact op met de secretaris van de N.S.H.S.Belangrijke adressen:


Voor update van het Engelse paspoort:

The Shire Horse Society

Angela Whiteway

East of England Showground

Peterborough

PE2 6XE

England


En zet even in de linkerbovenhoek: Update passport.


Adres voor chipregistratie (waar dus het paspoort, I&R

formulier en barcodestickers heen gestuurd moeten worden):

Mevr. E. v.d. Woerd-Alkemade

Ruiten A Kanaal Oost V nr. 1

9561 TJ Ter Apel

0599 - 324244

Els_woerd@hotmail.comBankrekeningnummer N.S.H.S.

Rabobank te Bergschenhoek nr: 11.48.77.35